Bij de therapeut

Jouw praktijk voor psychotherapie

Welkom bij de therapeut

Familie gaat een leven mee en is de krachtigste maar ook de meest kwetsbare band die we kennen. Elk van ons maakt er deel van uit en dit tegen elke prijs. Als contextueel therapeut schenk ik daar bijzondere aandacht aan.  


Het kan gebeuren dat je doorheen je familiegeschiedenis, onbewust of ongewild, onrecht aangedaan wordt en we dit onrecht vervolgens doorgeven aan anderen. Maar het kan ook zijn dat je de ander spaart en daardoor jezelf tekortdoet. Beide zijn een grote last. Soms raak je daardoor de weg kwijt en dreig je jezelf te verliezen.   


Raak je vast in een patroon en bots je voortdurend tegen jouw eigen kunnen? Je loopt vast, je voelt je vastgebonden en gevangen? Samen trachten we deze knoop tijdens de therapie te ontwarren.  


Dankzij mijn opleiding en werkervaring heb ik kunnen zien dat destructieve aangeleerde patronen omkeerbaar zijn. Dit biedt perspectief en hoop.  

Een goed therapeut heeft een groot reflectievermogen, interesse, empathie, een analytisch vermogen en durf. 

 

Reflectie gaat over zelfkennis. Interesse kun je omschrijven als nieuwsgierigheid naar het innerlijk leven en empathie komt vooral neer op je kunnen verplaatsen in het gevoel van de ander. Analytisch vermogen is het talent om patronen te zien en durf is het lef om de confrontatie hiermee aan te gaan.  


Tijdens de therapie gebruik ik deze tools zodoende je verder op weg te helpen.


De regie van jouw therapie blijft steeds in jouw handen. Ik zal als therapeut fungeren als jouw copiloot.  


Voel je welkom.


Philippe Van Raemdonck

Tijdens mijn opleiding vroeg ik me af waarom sommige mensen in onze samenleving grenzen opzoeken en waarom ze over die grens gaan. Waarom doen we de dingen die we doen, wetende dat het onszelf of andere kan kwetsen? Dit is niet altijd zo makkelijk verklaarbaar. Met veel interesse heb ik me daarom verdiept in onze wirwar van gevoelens, gedachten en gedrag. 


Naast mijn opleiding Criminologische Wetenschappen heb ik een vierjarige opleiding contextuele psychotherapie gevolgd bij VSPW Balans, het Opleidingsinstituut voor Psychotherapie. Deze opleiding is erkend door de Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling (BVRGS). Bovendien verdiep ik mij in Acceptance and Commitment Therapy en volg momenteel aan de Universiteit Gent een opleiding tot seksuoloog. 


Je merkt het, ik vind het belangrijk om regelmatig bijscholingen en opleidingen te volgen om mij blijvend te verdiepen en te specialiseren. Casusbesprekingen met collega’s houden mij als therapeut alert zodoende iedereen met de blijvende en gepaste zorg te kunnen begeleiden. 


© Copyright • All Rights Reserved • Philippe Van Raemdonck