Philippe Van Raemdonck

Philippe Van Raemdonck

"Ik vind het een mooi idee dat ik als therapeut mensen met elkaar kan verbinden door  middel van hun verhalen."


- Philippe Van Raemdonck

aanmeldingsstop


Opleiding


Tijdens mijn opleiding vroeg ik me af waarom sommige mensen in onze samenleving grenzen opzoeken en waarom ze over die grens gaan. Waarom doen we de dingen die we doen, wetende dat het onszelf of andere kan kwetsen? Dit is niet altijd zo makkelijk verklaarbaar. Met veel interesse heb ik me daarom verdiept in onze wirwar van gevoelens, gedachten en gedrag. 

Naast mijn Masteropleiding Criminologische Wetenschappen aan de Universiteit Gent, heb ik aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheids-wetenschappen Seksuologie gestudeerd. Ik heb een vierjarige psychotherapie-opleiding Contextuele Systeemtherapie gevolgd bij VSPW Balans, het Opleidingsinstituut voor Psychotherapie. Deze opleiding is erkend door de Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling (BVRGS). 

In oktober 2019 besliste ik om mijn professionele vleugels uit te slaan en heb ik de praktijk Bij De Therapeut opgericht. 


Ondertussen beschik ik over 17 jaar relevante werkervaring in de geestelijke zorg- en welzijnssector en werk als psychotherapeut-Klinisch Seksuoloog VVS met verschillende doelgroepen en uiteenlopende problematieken.


Ik ben aangesloten bij de Belgische beroepsvereniging voor Psychotherapie (ABP-BVP) en bij de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie vzw. Ik ben erkend Klinisch Seksuoloog VVS.

 

Voel je welkom.

Philippe Van Raemdonck

Coördinator

Groepspraktijk Bij De Therapeut


Ik besteed bovendien bijzondere aandacht aan vragen en/of twijfels over genderidentiteit en -beleving, vragen en/of twijfels over seksuele oriëntatie en geaardheid en/of andere LGBTQI+ specifieke vragen.


Je vindt mijn gegevens tevens terug in het zorgnetwerk van professionele hulpverleners van Lumi, de opvang- en infolijn voor alle vragen over gender en seksuele voorkeur (de voormalige holebifoon) en op de zorgkaart van het TransgenderInfoPunt.


Bovendien verdiep ik mij in Acceptance and Commitment Therapy, de 3e generatie Cognitieve Gedragstherapie. 


Je merkt het, ik vind het belangrijk om regelmatig bijscholingen en opleidingen te volgen om mij blijvend te verdiepen en te specialiseren.

Familie gaat een leven mee en is de krachtigste maar ook de meest kwetsbare band die we kennen. Elk van ons maakt er deel van uit en dit tegen elke prijs. Als contextueel systeemtherapeut besteed ik bijzonder aandacht hieraan.

Het kan gebeuren dat je doorheen je familiegeschiedenis, onbewust of ongewild, onrecht aangedaan wordt en dat je dit onrecht vervolgens (on)bewust doorgeeft aan anderen. Het kan ook zijn dat je de ander net spaart en daardoor jezelf tekort doet. Beide zijn een grote last. Soms raak je daardoor de weg kwijt en dreig je jezelf te verliezen. Onbewust aangeleerde schema’s kunnen je op een bepaald moment saboteren op relationeel en/of seksueel vlak.