Philippe Van Raemdonck

Philippe Van Raemdonck

"Ik vind het een mooi idee dat ik als therapeut mensen met elkaar kan verbinden door  middel van hun verhalen."


- Philippe Van Raemdonck

Bij mijn aanpak staat de menselijke verbinding centraal. Ik ben ervan overtuigd dat onze relaties, zowel met anderen als met onszelf, de basis vormen van ons welzijn en geluk. Daarom richt ik me specifiek op de invloed van ons gezin van herkomst en de hechtingsstijl die we hebben ontwikkeld. Door deze aanpak kunnen we dieper graven en de wortels van eventuele problemen beter begrijpen en aanpakken.


Ik werk samen met jou om je te helpen deze patronen te zien, te doorbreken en gezonde, bevredigende relaties te creëren, zowel met jezelf als met anderen.

Opleiding


Tijdens mijn basisopleiding kwam ik tot de vraag waarom sommige mensen in onze samenleving constant de grenzen opzoeken en deze zelfs overschrijden. Het is fascinerend om te zien waarom we bepaalde acties uitvoeren, zelfs als we weten dat deze onszelf of anderen kunnen schaden. Het is niet altijd duidelijk waarom we ons op deze manier gedragen. Daarom raakte ik erg geïnteresseerd in de complexe combinatie van emoties, gedachten en gedrag. Ik wilde graag begrijpen waarom we als mens soms deze 'wirwar' van gevoelens en gedachten ervaren en hoe dit ons gedrag beïnvloedt.

Ik heb niet alleen mijn Masteropleiding Criminologische Wetenschappen afgerond aan de Universiteit Gent, maar ik heb ook een diploma behaald in de Seksuologie aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen. Om mijn kennis verder uit te breiden, heb ik daarnaast ook een vierjarige opleiding in Contextuele Systeemtherapie gevolgd bij het Opleidingsinstituut voor Psychotherapie, VSPW Balans. Deze opleiding wordt erkend door de Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling (BVRGS). Met deze diverse en uitgebreide achtergrond ben ik goed uitgerust om mijn professionele carrière als therapeut op een unieke manier vorm te geven.

Ik ben van mening dat één benadering niet voor iedereen werkt. Daarom pas ik een eclectische benadering toe waarbij ik put uit verschillende stromingen en technieken om de behandeling af te stemmen op jouw specifieke behoeften. Mijn diverse en ruime opleidingsachtergrond stelt me in staat om een breed scala aan methoden te combineren en aan te passen om jou de beste zorg te bieden die mogelijk is. Ik geloof dat deze aanpak ons in staat stelt om samen tot effectieve en duurzame oplossingen te komen voor jouw problemen.


Als gespecialiseerde therapeut en klinisch seksuoloog richt ik mij op de behandeling van verschillende seksuele moeilijkheden. Dit omvat niet alleen seksuele problemen zoals verminderd verlangen, erectiele disfunctie en pijn bijhet vrijen, maar ook afwijkende seksuele gedachten en/of gedragingen en faalangst. Ik besteed bovendien speciale aandacht aan vragen over genderidentiteit en-beleving, seksuele oriëntatie en geaardheid en/of andere LGBTQI+ specifieke thema's.


Verder ben ik er ook voor de behandeling van relatieproblemen, laagzelfbeeld, onzekerheid, schaamte en onvoldoende assertiviteit. Als erkend behandelaar sta ik klaar om jou te helpen bij al deze uitdagingen. Je kunt mijn gegevens vinden op de doorverwijsgids van erkende klinisch seksuologen in Vlaanderen en in het zorgnetwerk van professionele hulpverleners van Lumi, de opvang- en infolijn voor alle vragen over gender en seksuelevoorkeur, en op de zorgkaart van het TransgenderInfoPunt.

Dankzij mijn specialisatie in de behandeling van seksverslaving volgens de methode van psycholoog/seksuoloog Gertjan Van Zessen, ben ik een erkend behandelaar op dit gebied. Ik hanteer de methodiek van het Vat van Zelfwaardering, die zich richt op het vergroten van je eigenwaarde en het versterken van je innerlijke kracht. Hierdoor kun je de negatieve patronen doorbreken die je verslaving in standhouden en uiteindelijk een gezonde, bevredigende seksualiteit ontwikkelen. Mijn naam vind je dan ook terug bij erkende behandelaars, zodat je zeker weet dat je in goede handen bent.


In oktober 2019 besliste ik om mijn professionele vleugels uit te slaan en heb ik de praktijk Bij De Therapeut opgericht. 


Ondertussen beschik ik over meer dan 17 jaar relevante werkervaring in de geestelijke zorg- en welzijnssector en werk als Psychotherapeut-Klinisch Seksuoloog VVS met verschillende doelgroepen en uiteenlopende problematieken.


Ik ben aangesloten bij de Belgische beroepsvereniging voor Psychotherapie (ABP-BVP) en bij de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie vzw. Ik ben erkend Klinisch Seksuoloog VVS.

 

Voel je welkom.

Philippe Van Raemdonck

Bij De Therapeut


https://www.seksuologen-vlaanderen.be/